maanantai 27. elokuuta 2012

Mielipidettänne kaivataan

Julkaisin tänään kyselyn minkä tarkoituksena on selvittää, onko yli 100 päivää vuodessa merellä olevalla kalamiehellä tulevaisuutta parisuhteessa? Menetin jonkin aikaa sitten elämäni tärkeimmän ihmisen pääosin tämän omistautumiseni takia. Täytyykö tällaisia määriä vuodessa kalastavan löytää nainen, joka on itsekin kalahullu? Kysely on aktiivinen kolme viikkoa, toivon runsaasti rehellisiä vastauksia. Tähän alle voitte laittaa myös asiallisia kommentteja aiheesta. Kiitos etukäteen lukijoilleni mielipiteestänne!

7 kommenttia:

  1. Ei kai parisuhteen tarkoitus ole jakaa kaikkea aikaa yhdessä? Ja onhan toisellakin aina mahdollisuus mennä ja harrastaa sitten omiaan, ainakin jos ei ole lapsia vielä kuvioissa ja silloinkin voi keksiä omat mielenkiintoiset menot lasten kanssa, kuten allekirjoittanut on tehnyt ;)

    Joskus aikojen alussa sain seuraavan ohjeen, se sopii tähänkin;

    "Rakastakaa toinen toistanne, mutta älkää tehkö rakkaudesta kahletta. Olkoon rakkaus mieluummin aaltoileva meri teidän sielujenne rantojen välillä. Täyttäkää toistenne juoma-astiat, mutta älkää juoko vain yhdestä astiasta. Jakakaa leipänne, mutta älkää syökö vain yhtä leipää. Laulakaa ja tanssikaa yhdessä ja olkaa iloiset, mutta olkoon kukin teistä yksin juuri niin kuin luutun kielet ovat yksin, vaikka ne värisevät samaa sävelmää. Antakaa sydämenne toisillenne, mutta älkää omistako, sillä vain Elämä voi sulkea sydämen käteensä. Ja seiskää yhdessä, mutta älkää liian lähekkäin, sillä temppelin pylväät seisovat etäällä toisistaan eivätkä tammi ja sypressi kasva toistensa varjossa." (Kahlil Gibran)

    VastaaPoista
  2. niin ja jäähän siihen vielä 265 päivää aikaa miellyttää emäntää :)

    VastaaPoista
  3. Asia olisi toinen, jos viettäisit aikasi baarissa tai pelaisit uhkapelejä tai kävisit vieraissa 100 päivää vuodessa, mutta eihän kalastamisessa ole mitään pahaa..päinvastoin, ruokaahan sieltä tulee pöytään ja paljon raitista ilmaa keuhkoihin.
    Ei todellakaan ole tarkoitus, että sitten, kun ollaan parisuhteessa, kuljetaan vain käsikädessä vaimon haluamissa harrastuksissa.
    Ja makeemmaltahan se yhdessäolo sitten maistuu, kun ei koko ajan tuijotella toisiaan silmiin.

    VastaaPoista
  4. Hohhoijaa. Kommenteista päätellen Tuomas suhteessasi ei ole ollut mitään muuta vikaa kuin yli 100 päivää kalastusharrastustasi. Kommentoijat eivät ole tainneet tietää suhteestasi mitään, eivätkä voi tuollaisia kommentteja antaa. Luulevatko he, että olette kalastuksen lisäksi "tuijotelleet toisianne silmiin" tai muun "kaiken ajan" viettäneen yhdessä?
    Edellinen kommentti on naurettava, pitääkö suhdetta verrata 100 päivän baareissa juoksemiseen ja vieraissa käymiseen? Eiköhän vertailukohteena tule käyttää aikuista parisuhdetta.

    VastaaPoista
  5. Kysymyshän oli asetettu näin : Kestääkö parisuhde, mikäli kalamies omistautuu harrastukselleen yli 100 päivää vuodessa. Eli siihen kysymykseen vain on otettu kantaa...
    Ehkäpä noilla vertauskohdilla on vain haettu todellisia syitä suhteen päättymiseen.

    VastaaPoista
  6. Kyllä suhde voi kestää satapäiväisen harrastuksen, mutta voi yhtä hyvin olla kestämättäkin. Sehän on kiinni siitä millaisia fiiliksiä asia kumppanille tuottaa. Jos hänestä tuntuu, että on jäämässä vain itsestäänselväksi koristeeksi toisen elämässä harrastuksen viedessä kaiken ajan, niin silloin parisuhde on kyllä todella vaarassa.

    Toisaalta kynnys sille milloin toisesta alkaa tuntua harrastuksen vievän liikaa aikaa vaihtelee tietenkin henkilöstä toiseen; jollekulle voi paljon vähempikin kuin 100pv/v olla liikaa. Riippuu siitäkin mitä niinä jäljelle jäävinä päivinä tapahtuu: ovatko ne kaikki työpäiviä siten, että yhteistä aikaa jää vain arki-iltoina harrastuksen viedessä viikonloput ja lomat?

    Ellei kalamies ole valmis kompromisseihin harrastuksensa kanssa, niin silloin kumppaniksi sopii paremmin kalanainen. Silloin on yhteinen harrastus, jonka parissa kumpikin tykkää viettää vapaa-aikansa.

    Olen hyvin pahoillani, että menetit tärkeimmän ihmisen elämässäsi.

    Päivi

    VastaaPoista
  7. Kyllä tuntuu että ent. puolisosi käyttäytymisessä on muutakin eroon johtanutta kuin vain tuo harrastus. Voihan olla että olisit esim. työsi takia jatkuvasti pois kotoa. Olen sitä mieltä ettäyteistaipaleenne olisi joka tapauksessa loppunut.
    Olen itse kalastusta harrastava nainen. Tuttavapiiriini vain ei kuulu yhtään kalastavaa naista, ja yksin on vähän tylsä aina lähteä. Tapasin puolisoni; suhteemme alussa mieheni ei jakanut harrastusta mutta nyt 25 vuoden jälkeen kuljemme yhdessä kalareissuilla.

    VastaaPoista