sunnuntai 5. elokuuta 2012

Värlaxin matalikoilla


Henkilökohtaiset kalareissuni olivat menneet viime aikoina melko heikosti, joten olin enemmän kuin innostunut kun Foppa kysyi haluaisinko lähteä hänen mukaansa Värlaxin salalahdille, enkä epäröinyt vastata myöntävästi.

Sää oli ollut koko viikonlopun todella karmea. Perjantaina alkanut jatkuva sade päättyi vasta sunnuntaiaamuna, joten odotukset olivat korkealla ja mieleni kilpaili kirkkaudesta pilvien välistä pilkahtelevan auringon kanssa.

Visiitti salapaikoille alkoi kuitenkin vaisusti. Kalat tuntuivat olevan jälleen kateissa ja aloin jo oikeasti epäillä olevani kirottu, kun mistään ei tullut juuri mitään. Kolusimme muutaman todella potentiaalisen ja vaikeapääsyisen lahden, mutta kalantulo oli heikkoa. Muutama pikkuhauki ja pari ihan kivaa vajaa puolikiloista ahventa sentään kävi veneessä kääntymässä.

Lopulta oli peliliikkeen aika: Päätimme siirtyä laajan ja matalan kivikkoalueen perimmäiseen nurkkaan alle puolen metrin veteen kokeilemaan. Yllätys oli melkoinen kun ensimmäinen heitto tuotti kontaktin ja saman tien seuraavalla Foppa veti ylös nätin reilun kolmosen kalan. Eipä mennyt mullakaan kauaa ensimmäiseen jeddaan. Heti perään jälleen Fopalle hauki, sitten taas mulle.

Kalat olivat matalassa, kivien kupeessa väijymässä.

Seuraava haukeni oli kyllä melkoinen ylläri. Vettä ehkä 30cm ja heitto kivien sekaan. Lähes välittömästi painava tärppi ja muutaman todella pontevan syöksyn ja kasvustossa jurottelun jälkeen kala veneeseen. Ei mikään jättiläinen, mutta vaaka näytti sentään lukemat 4,62kg. Kala oli lopulta illan suurin. Ihan jea!

Laajan matalikon perukan joka sopukan koluaminen tuotti lopulta kolmattakymmentä haukea ja toistakymmentä ahventa sivutuotteena. Suurin raitapaita oli tasan 500g ja useita yli nel
isatasiakin tuli. Ylivoimaisena ottipelinä toimi Mepps 7-lippa.

Sunnuntaisesta visiitistä Värlaxin salalahdille muodostui lopulta hieno reissu ja tulipahan todettua että kalat olivat yllättäen todella matalassa. Kiitokset Fopalle kipparoinnista, odottelen jo seuraavaa reissuamme innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti